Produksjon

Hvordan vi lager produktene.

Først og fremst er prosessen lang og vanskelig med å dyrke frem chili i Norge. Men når plantene først trives og vokser godt, gir de som regel godt med frukter også. Fordi det er vanskelig og krevende å dyrke bra chili blir også produktsortimentet varierende med tilgjengelige råvarer.

Pulver
Chili som skal lages til pulver blir delt opp, frøene tatt ut og lagt i en dehydrator der de dehydreres på lav temperatur i mange timer til de er dehydrert til riktig tørrhet. Tiden varierer på type chili, om de har tykt skinn, tynt eller størrelse. Deretter males chiliene opp til ett fint pulver som er rent. Vi bruker ingen tilsetningsstoffer eller andre frukter, som tørket paprika. Vi vil ha rene pulvere med ren smak og mye styrke.

Saus
Chili som skal i sauser deles, renses og blir most sammen med de andre ingrediensene som kan være rå eller bakt. Deretter kokes og siles sausen flere ganger til den er steril og konsistensen riktig. PH måles og justeres med lime og/ eller eddik til en PH på under 4. Dette gir en trygg saus som ikke gir ”bottlesickness”. Flaskene steriliseres på 100 grader celsius og sausen helles over når den holder 80 grader celsius eller mer. Flaskene blir korket og forseglet med en gang og står på hodet mens de kjøles ned.